Marmita Red Ale
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 551, Marmita Red Ale,
Ελληνική red ale μπύρα με 5,7% αλκοόλ, 28 EBC και 24 IBUs από τη Μικροζυθοποιία Καβάλας.
Η Καβαλιώτικη μικροζυθοπιοία
αποτελείται από δυο φίλους, τους Θάνο Τσουκαλά και Βαγγέλη Φάκα, οι οποίοι πριν
από περίπου 4 με 5 χρόνια αποφάσισαν να
ασχοληθούν με την παρασκευή μπύρας. Στα μέσα της περασμένης χρονιά
κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να ολοκληρωθεί η δική τους μονάδα.
Προς το παρόν
παράγουν μόνο την Marmita Red Ale αλλά σίγουρα δεν μείνουν μόνο σε αυτή. Η μαρμίτα είναι ονομασία μετάλλινου
μαγειρικού σκεύους, (χύτρα, κατσαρόλα) και φυσικά απαραίτητο όργανο του οικοζυθοποιού
για τα πρώτα του βήματα στη οικοζυθοποίηση. Πλέον είναι και μπύρα! Στην
ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν διάφορες βύνες κριθαριού, pale ale, καραμελωμένες Carared
για το κόκκινο χρώμα, βελγικού τύπου abbey, καθώς και δυο ποικιλίες λυκίσκου, Magnum και Cascade, για
πικράδα και άρωμα αντίστοιχα.
Στα της μπύρας τώρα, η Marmita Red Ale είναι φρέσκια,
απαστερίωτη και αφιλτράριστη με σκούρο κόκκινο χρώμα και ελαφρώς μπεζ αφρό
μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι βυνώδη, ιδιαίτερα έντονα για την
κατηγορία, με ευχάριστες νότες καραμελωμένης βύνης. Το σώμα της είναι μεσαίο
και η γεύση της, ξεδιψαστική με κανονική ανθράκωση, ισορροπημένα γλυκόπικρη, με
νότες ψωμιού, ξηρών καρπών μαρμελάδας πραγματικά απολαυστική, και με μια
ελαφρώς πικάντικη επίγευση, μεγάλης διάρκειας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου