Urthel Hop-it

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 417, Urthel Hop-it, Βέλγικη Belgian strong ale μπύρα με 9,5% αλκοόλ, από την Brewery Urthel (πρώην Brewery De Leyerth ) στο Ruiselede της δυτικής Φλάνδρας. Ζυθοποιός είναι η Hildegard van Ostaden, η οποία παράγει της μπύρες Urthel από το 2000 σύμφωνα με την  Φλαμανδική παράδοση. Από το 2007 παράγει τις μπύρες της στη Bierbrouwerij De Koningshoeven (La Trappe) στο Berkel-Enschot, εκεί που κάποτε εργάζονταν . Το 2011 η Hildegard και ο σύζυγός της αγοράζουν ένα μικροζυθοποιείο (Microbrouwerij Urthel) για να πειραματίζονται σε νέες συνταγές ενώ λειτουργούν και το εστιατόριο De Hoppeschuur (Λυκισκοαχυρώνας) στο οποίο φυσικά συνδυάζουν τις μπύρες τους με διάφορα εδέσματα.
Η μπύρα Urthel Hop-It παρασκευάζεται μόνο με βύνη και τρείς ευρωπαϊκούς Nobel λυκίσκους. Η βύνη και ο λυκίσκος συμπλέκονται σε μια όμορφη έκφραση της γεύσης, όπου η πολυπλοκότητά τους και η αντίθεσή τους αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι θολή ξανθιά με υπερπλούσιο λευκό, πυκνό και κρεμώδη αφρό. Τα αρώματα της είναι φρουτώδη, βυνώδη, ο λυκίσκος επίσης ξεχωρίζει, όπως και το άρωμα του αλκοόλ, το οποίο γίνεται ακόμα πιο έντονο καθώς η μπύρα ζεσταίνεται. Η γεύση της είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη, δυνατή, γλυκιά, πικάντικη με αυξημένη ενανθράκωση και γεμάτο σώμα. Η επίγευση της είναι επίσης πικάντικη με λίγο πιο έντονη πικράδα.

Πηγή: www.deals.com.gr

Σχόλια

  1. Τη Hildegard τη γνώρισα το 1996 όταν ακόμα σπούδαζε στη Γάνδη ζυθοποιία.
    Τότε ακόμα ειχε το πατρικό της όνομα Overmeire. Πανέξυπνη και πανέμορφη κοπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Astroblaster

Perlenbacher Premium Pils

Blonder Bräu

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Thüringer Premium Bier

ΠΑΙΧΤΕ ΠΑΝΚ!

Gralsburg Pilsner

Carib