Corsendonk Agnus
Μπυρολόγιο ημέρα 204, Corsendonk Agnus, Βέλγικη abbey tripel ale, με 7,5 % αλκοόλ. Παρασκευάζεται
για λογαριασμό της Brouwerij Corsendonk από την Brasserie Du Bocq. Παλιότερα
ονομαζόταν Agnus Dei. Είναι μια υψηλής ζύμωσης, θολή,
πορτοκαλόξανθη, μοναστηριακού τύπου μπύρα, με γεμάτο σώμα και πλούσιο, πυκνό
λευκό αφρό. Διακρίνονται ελαφριά αρώματα βύνης και λυκίσκου, ενώ ξεχωρίζει για
την έντονη γεύση γλυκών μπαχαρικών και ευχάριστες νότες καραμέλας με μια ελαφριά πικράδα στο τελείωμα.
Η ιστορία του ζυθοποιείου Corsendonk πάει πίσω στις αρχές
του μεσαίωνα. Από την ίδρυση του το 1398, το μοναστήρι του Corsendonk
αποτελούσε ένα σημαντικό ζυθοποιείο και malt-house. Η μπύρα Corsendonk ξεκίνησε
να παράγεται το 1398 στο ηγουμενείο - κοινόβιο του Corsendonk, το οποίο έγινε
πάρα πολύ γνωστό στην εποχή του για την παραγωγή της ομώνυμης μπύρας του. Από
το 1906 και μετά η παράδοση της πόλης "Old Turnhout" συνεχίστηκε από
τον Antonious Keermaekers και στο ζυθοποιείο του παράχθηκε η περίφημη μπύρα
Pater. Από το 1982 η Corsendonk ξαναβρήκε την μεγάλη της φήμη. Το 19o αιώνα
υπεύθυνος ανέλαβε ο Florentinus Keersmakers και οι Corsendonk μπύρες με την
παραδοσιακή συνταγή έκαναν αίσθηση. Επόμενη σημαντική χρονιά για το ζυθοποιείο
είναι το 1970 που τα σκήπτρα πέρασαν στον Fernand Nedee που φρόντισε να γίνει
πλήρη ανακαίνιση στο χώρο και στα μηχανήματα αλλά να διατηρηθούν οι
παραδοσιακές συνταγές για τις μοναστηριακές. Από τότε παράγεται από την Brasserie
Du Bocq στη Βαλλονία και παίρνει την ετικέτα της μοναστηριακής μπύρας. Η μπύρα
Corsendonk απαιτεί δυο ζυμώσεις. Η πρώτη γίνεται στο ζυθοποιείου και η δεύτερη
στο μπουκάλι. Απολαμβάνεται καλύτερα μετά την αποθήκευση της για τρεις μήνες
στην φιάλη.
Πηγή: beeroskopio.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου