Φρέσκια Μπύρα Χίου
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 169, Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale αφροζύμωτη μπύρα ,
παράγεται στον Κάμπο της Χίου από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες
βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Amarilo, Magnum με Αμερικάνικες καταβολές και Bobek
από την Σλοβενία). Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας
παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4
με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η
ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C. Κάθε παρτίδα της είναι
μοναδική. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας
αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έχει
ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα
λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και
διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.
Πηγή: chiosbeer.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου